Landbrugsforretningen trækker op: Chr. Hansen fik en god start på 2021

Administrerende direktør Mauricio Graber kan glæde sig over, at Chr. Hansen har haft solid vækst på særligt landbrugssegmentet i første kvartal af 2020/2021. | Foto: Chr. Hansen.
Administrerende direktør Mauricio Graber kan glæde sig over, at Chr. Hansen har haft solid vækst på særligt landbrugssegmentet i første kvartal af 2020/2021. | Foto: Chr. Hansen.

Den globale bioscience-virksomhed Chr. Hansen, der udvikler ingredienser til fødevare-, og landbrugsindustrien, vækstede med godt 10 procent i første kvartal af regnskabsåret 2020/2021.

Selvom coronakrisen stadig spænder ben for mange dele af erhvervslivet, kan Chr. Hansen glæde sig over at have fået en god start på regnskabsåret 2020/2021. De beretter både om en god kommerciel trækkraft, og at integrationen af opkøb er på rette spor i en pressemeddelelse torsdag.

Således har de formået at levere en organisk salgsvækst på 10,7 procent til godt 1,8 milliarder kroner i omsætning i regnskabsårets første tre måneder, ligeligt fordelt mellem volumen og pris, særligt drevet af virksomhedens Health & Nutrition-afdeling, der leverede 15 procent vækst, og Food Cultures & Enzymes, der bidragede med en vækst på 8 procent. 

- Vores første kvartal kom ganske stærkt ind på en relativt let sammenlignelig fra 1. kvartal sidste år med god performance på tværs af vores forretning, især inden for Health & Nutrition, lyder det fra Chr. Hansens administrerende direktør Mauricio Graber, hvortil han tilføjer:

- Vi var i stand til at vinde nye forretninger, lancere nye produkter inden for fødevarekulturer og enzymer og drive opsalg på nøglemarkeder som ost - alt sammen på trods af vanskelighederne med Covid-19. Vi har planlagt flere produktlanceringer i det aktuelle regnskabsår, hvilket vil hjælpe med at sikre, at vi har en sund kommerciel pipeline i de kommende år.

Landbrugssegmenter trækker op

Chr. Hansen kunne særligt bryste sig af, at der var solid vækst i kvægsegmentet, hvor mælke- og oksekødsforretningen i Nordamerika var relativt stabil i første kvartal, og at fjerkræ- og svineforretningen leverede ”meget stærk” vækst drevet af et godt optag af virksomhedens probiotika-produkt GalliPro FIT i flere markeder, samt tilegnelsen af nye kunder i Kina.

- Efter udbruddet af afrikansk svinepest (ASF) i Kina genopbygger industrien sin svinepopulation, og dette kombineret med et nyligt forbud mod antibiotiske vækstfremmere skabte et gunstigt miljø for mikrobielle baserede løsninger, skriver de.

Også afdelingen “plantesundhed” bidragede en “meget stærk” vækst, om end fra en lav base sidste år, og var drevet af eksisterende produkter og primært i Latinamerika.

Forsigtige fremtidsudsigter

Det fremgår endvidere af pressemeddelelsen, at virksomheden er på vej til at udføre sin 2025-strategi og blive et fokuseret biovidenskabsselskab baseret på en ”unik mikrobiel og gæringsteknologiplatform”. 

- Dette er et år med overgang, hvor vi skal sikre en vellykket integration af de erhvervede virksomheder. Vi er startet stærkt, og vi vil tackle alle udfordringer, der måtte opstå i disse processer med beslutsomhed. Frasalget af Natural Colors er også på rette spor, og forretningen leverede som forventet, skriver de.

Alligevel er Chr. Hansen tilbageholdende, når det kommer til forventningerne til 2020/21, der fortsat er uændrede.

- Vores udsigter for 2020/21 er fortsat forsigtige, og på trods af Covid-19 er vi i stand til at opretholde vores udsigter til alle nøgleparametre. Det betyder, at vi stadig vokser fra de underliggende markeder, når vi stræber efter at levere brancheførende vækstrater, tilføjer de i pressemeddelelsen.

Selvom starten på regnskabsåret for Chr. Hansen har tegnet sig godt, er bioscience-virksomhedens forventninger til resten af året stadig uændrede. | Kilde: Chr. Hansen.

Få de seneste nyheder fra AgriNews i indbakken

Mest læste | virksomhedsstof

Nyhedsoverblik

SENESTE NYT

41918.jpg
Rapsprisen korrigerer nedad – men peger op på lang sigt
Den russiske regering besluttede i december måned at pålægge eksporttold på russisk hvede. Denne eksporttold vil nu blive sat endnu højere op på grund af frygt for en eskalerende inflation i landet.
Rusland vil sætte eksporttolden yderligere op for hvede
De ukrainske kornpriser til eksport rammer nu det højeste niveau i mere end syv år.
Ukrainsk eksportpris for hvede i ny rekord
41911.jpg
Fusion med fordele: Forsikringsmæglere i ny form styrker landmændenes forsikring
41909.jpg
En kold overraskelse: Fund af Covid-19 på is i Kina
41907.jpg
7,4 millioner kroner afsat til klima-projekter
41903.jpg
KHL sender 3 millioner tilbage til medlemmerne
41892.jpg
L&F mener: Mere risikovillig eksportkredit er godt nyt for fødevareklyngen
41887.jpg
Hvor mange bliver fyret på grund af kvælstofkrav?
41880.jpg
Den grønne bølge rammer snart maskinerne

Mest læste i dag

Udledning skal ned med yderligere 15.000 tons
Oliefrø fastholder de prisfaste takter
Dagrofa indgår stor aftale med Naturli' om plantebaserede fødevarer
BASF lancerer nyt aktivstof i insekticider
Tidligere zoo-direktør bliver formand for Den Danske Naturfond
Sympatisører skal demonstrere mod indisk landbrugsreform i København
Nyt dansk forsøgsprojekt med Conservation Agriculture i støbeskeen
Minkforhandlinger genoptaget med 15-17 milliarder på bordet
Lagkagehuset bliver fast partner hos Too Good To Go
Hun skal stå i spidsen for varerne i Danmarks nye lavprissupermarked

Mest læste 7 dage

Landbrugets legitimitet er under pres
Arla Foods vil fordoble onlinesalg af mejeriprodukter
Danskernes bio-skrald skal gøde markerne
Dagrofa indgår stor aftale med Naturli' om plantebaserede fødevarer
BASF skal producere medicinalkasser af genanvendt plast til Covid-19-vaccine
Brug Covid-19-genopretning til at stoppe skadelig fødevareproduktion
Nyt dansk forsøgsprojekt med Conservation Agriculture i støbeskeen
Ny departementschef i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Danish Crown køber svensk pølseproducent
Cargill åbner gigantisk foderfabrik i USA