Rigspolitiet beklager misinformering af minkavlere

Foto: LLN Press.
Foto: LLN Press.

Rigspolitiet beklager, at de har misinformeret minkavlere om lovgrundlaget for aflivning af mink.

Som det fremgår af myndighedernes redegørelse, blev den nationale operative stab (NOST) fredag den 6. november anmodet om at yde Fødevarestyrelsen bistand til telefonisk at kontakte minkavlere uden for smittezonen. I den forbindelse blev der i NOST udarbejdet et actioncard til brug for de medarbejdere, der telefonisk skulle kontakte de enkelte minkavlere på Fødevarestyrelsens vegne.

Det pågældende actioncard indeholdt en formulering, som – hvis anvendt i telefonsamtalerne – kunne give minkavlerne grund til at antage, at myndighederne kunne gennemtvinge aflivning. Rigspolitiet har beklaget dette, skriver de i en pressemeddelelse torsdag aften.

- Det er en fejl, som vi dybt beklager. Vi løfter rigtig mange opgaver i politiet, og derfor kan der desværre ske fejl. Det er sket her. Jeg vil gerne personligt beklage over for de minkavlere, som har fået forkerte oplysninger fra os, siger Rigspolitichef Thorkild Fogde.

Det pågældende actioncard blev udarbejdet og anvendt fra fredag den 6. november til søndag den 8. november. Den omtalte formulering var tiltænkt anvendelse i forhold til de minkavlere, der under telefonsamtalen tilkendegav, at de ikke ønskede at medvirke til optælling. Den 10. november skrev Fødevarestyrelsen til alle minkavlere vedrørende retsgrundlag med videre, og den 12. november tog Rigspolitiet individuel kontakt til de 8 minkavlere, som vurderedes at kunne have fået den fejlagtige orientering. Rigspolitiet beklagede i den forbindelse og sikrede sig, at de pågældende var bekendt med den gældende retstilstand.

Få de seneste nyheder fra AgriNews i indbakken

Mest læste | Politik

Nyhedsoverblik