En stigende oliepris vil trække rapsprisen med op

Brent-olie i dollar pr. tønde
Prisen på mineralolie er kommet godt op, siden de historiske lavpunkter blev nået i april måned. Den europæiske referenceolie, Brent, har nu retning imod 50 dollar pr. tønde, og en decideret optrend i olieprisen ser ud til at være en realitet. En stigende oliepris forventer jeg vil trække den europæiske rapspris på MATIF-børsen med sig op.
Brent-olie i dollar pr. tønde Prisen på mineralolie er kommet godt op, siden de historiske lavpunkter blev nået i april måned. Den europæiske referenceolie, Brent, har nu retning imod 50 dollar pr. tønde, og en decideret optrend i olieprisen ser ud til at være en realitet. En stigende oliepris forventer jeg vil trække den europæiske rapspris på MATIF-børsen med sig op.

Olieprisen reagerer prispositivt på udsigten til en snarlig vaccine mod coronavirus kombineret med fortsatte produktionsbegrænsninger hos de olieproducerende lande. En ny decideret optrend ser ud til at være en realitet for olieprisen, og det kan blandt andet gå hen og påvirke prisen for den olieholdige rapsfrø i en positiv retning.

Olieprisen blev ekstraordinært hårdt ramt, da coronakrisen ramte verden tilbage i marts måned. Mange husker nok den gang i april måned, hvor olieprisen i en kort periode handlede til et minus på godt 40 dollar pr. tønde. Det vil sige, at du ville få 40 dollar med i hånden for hver tønde olie, du købte.

Vil du læse mere?

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få GRATIS adgang på få minutter, hvis du tilmelder dig AgriNews.

Få adgang til AgriNews

Allerede abonnent?

Få de seneste nyheder fra AgriNews i indbakken

Mest læste | Marked

Nyhedsoverblik